Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

Od ziarenka do bochenka

W Izbicku powstaje film oraz broszura, która nam uświadomić ile pracy i energii trzeba włożyć w upieczenie chleba. Obecnie trwają nagrania wszystkich etapów jego produkcji, od zbioru zboża poprzez mielenie mąki aż do upieczenia tradycyjnego polskiego chleba. Autorzy chcą nam pokazać ile pracy i czasu potrzeba by stworzyć tak oczywisty i codziennie potrzebny produkt.

 

 

 

Projekt dofinansowany ze środków Programu "Działaj Lokalnie" Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Ośrodek Działaj Lokalnie Stowarzyszenie Kraina św. Anny. Dofinansowano ze środków Samorządu Województwa Opolskiego.

Wersja XML